Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2
  • Album Badescu
  • Hanu


„ Dezvăluiri ” artistice la Reșița

Marți, 07.03.2017, la Casa de Cultura din Reșita, sala "Horațiu Vornica", Global Photographic Union(GPU) în colaborare cu Foto Clubul Banatul Montan a vernisat expoziția de fotografie "Dezvăluiri". Expozitia se desfasoara sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din Romania.
Au expus următorii membrii GPU: Balasi Csaba, MFIAP, EFIAP/g, ESFIAP; Nagy Lajos, EFIAP/d1; Răzvan Băleanu, P.PSA, AFIAP, HON.FICS și Flavian Savescu, GPU Aphrodite, GPU CR2, AFIAP.
Expoziția se doreste a fi o dezvăluire a membrilor GPU din Romania și a activității și valorii artistice a acestora precum și a deschiderii manifestate de GPU în organizarea evenimentelor de acest gen și nu numai, pentru fotografi în general și pentru membrii săi, în particular.
Evenimentul a fost primul de acest gen în Romania, punctul de plecare al acestei colaborări, GPU manifestandu-și disponibilitatea în finanțarea în Romania a unor workshop-uri pentru proprii membrii, activități care vor urma acestui eveniment.
In acordurile trio-ului cameral din orasul de pe Barzava, evenimentul a fost deschis de dl. Marian Apostol, directorul Casei de Cultura care a precizat faptul ca institutia pe care o conduce parcurge cea mai fructuoasa colaborare de pana acum, cea cu Foto Clubul Banatul Montan, aratand faptul ca de la deschiderea salii expozitionale "Horatiu Vornica", aceasta este cea de-a cincea expozitie a foto clubului.
Dl. Matei Mircioane, scriitor și ziarist, a inceput prin a spune ca intelege importanta asociatiilor internationale de arta fotografica care atesta valoarea fotografica a autorilor de fotografie, asa cum este Global Photographic Union si s-a aplecat asupra diversitatii artistice expuse in fotografiile autorilor prezenti in sala expozitionala, asupra contrastelor si simbolurilor din acestea, apreciind portretele si culoarea d-lui Balasi, ciclul vietii din fotografiile d-lui Nagy, unghiurile alese de dl. Baleanu, ce ne aminteste de dorinta de a zbura din copilarie si de contrastele surprinse de dl. Savescu.
Reprezentantul Global Photographic Union in Romania si al Foto Clubului Banatul Montan, dl. Dl. Flavian Savescu, a inceput prin a face o scurta prezentare a Global Photographic Union, amintind structura organizatorica a acestei asociatii si planurile de colaborare, dupa care a dat cuvantul celor doi invitati prezenti in aceasta sala, d-lui Nagy si d-lui Balasi, nu inainte de a face prezentarea acestora si a rolului lor in miscarea fotografica din Romania si nu inainte de a scuza absenta dl. Baleanu care este prins de organizarea unui salon international de fotografie la Campina.
Dl. Nagy a explicat particularitatile fotografiei pasarilor in habitatul lor si strategia necesara unor fotografii reusite, precizand faptul ca fiecare specie are propria trasatura comportamentala in situatii asemanatoare.
Dl. Balasi a mentionat faptul ca daca publicul isi va aminti la iesirea din sala expozitionala macar una din fotografiile fiecarui autor, mesajul lor, scopul expozitiei va fi atins.
Dl. Savescu a incheiat prin a spune ca din fotografiile fiecarui autor, cei prezenti pot surprinde detalii si simboluri si pot recunoaste dupa tiparul fotografiilor, fiecare autor in parte. A mai mentionat faptul ca dupa aceasta expozitie va urma definitivarea detaliilor legate de primul workshop organizat si finantat de Global Photographic Union(GPU) in Romania. ( Foto: Evan Voinea și Sîrbu Alex-Mario)

Data: 09 Mar 2017
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Fotofocus
  • De scris