Am uitat parola
La Multi Ani !
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

 • Mircea Albu 1
 • Albu Mircea 2
 • Album Badescu
 • Hanu


A fost finalizat dosarul pentru obţinerea statului de Organizaţie de Utilitate Publică

In urmă cu două luni a inceput munca de adunare a documentelor necesare penrtu ca AAFR sa obtina statutul de Organizatie de interes Public. Rugamintea adresata organizatiilor partenere de a transmite anexele la rapoartele de activităţi nu a gasit ecoul asteptata deaorece din totalul de 48 de organizaţii partenere ale AAFR doar 27 au răspuns solicitării preşedintelui AAFR. Mai mult, nici un raport nu a fost completat corect, motiv pentru care a fost nevoie de o uriasa munca suplimentara.
Desi miza acestui demers este foarte mare, mai multe organizaţii nu au binevoit să semneze, ştampileze şi să returneze la timp Anexele la Raportul de bază întocmit de AAFR.
 În final după peste peste 180 de ore lucru intens a preşedintelui AAFR, documentele solicitate prin Ordinul MCPN nr. 2664 si care cântăreau peste 11 kilograme, au fost expediate pe adresa Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN).
Ca urmare a muncii de prelucrare a datelor furnizate de fotocluburile din tara, a rezultat imaginea manifestărilor derulate în ultimii trei ani (2008 - 2010). Astfel:
- există mai multe organizaţii partenere, care derulează foarte puţine activităţi, respectiv organizaţii, care derulează programe dar nu au transmis Rapoartele de activităţi;
- din pacate multe manifestări derulate nu au fost cuprinse în documentaţiile transmise presedintelui AAFR şi care puteau să contribuie la aprecierea activităţilor din partea membrii comisiei de analiză a dosarelor,
- există mai multe organizaţii partenere, infiinţate înaintea anului 2008, care au iniţiat în ultimii trei ani sub 6 manifestări expoziţionale, cum ar fi: Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina - Suceava (din care 3 internaţionale), Fotoclub “Obiectiv�? Câmpina, Clubul Fotografilor din Iaşi, Asociaţia ArtImage Cluj Napoca, Fotoclub “Floarea de Colţ�? R. Vâlcea, “Orizont�? Sibiu (din care 2 saloane internaţional cu patronaj FIAP), “Fotoclub “Solaris�? Slatina şi Fotoclub “Pro Arad�?.
- este de apreciat şi faptul că organizaţiile înfiinţate în perioada de raportare au organizat până la 5 expoziţii cum ar fi: Camera Club “Siculorum�? Sfântul Gheorghe, Fotoclub “Stars�? Cluj Napoca, Universitate de Artă şi Design Cluj Napoca (secţia Foto-Video şi procesare Computerizată a Imaginii), Fotoclub “Coket�? Ploieşti, Fotoclub “Lumina�? Brăila, Fotoclub “F 10�? Miercurea Ciuc, Fotoclub “Calderon�? Bucureşti, Fotoclub “Axxa�? Bistriţa, Fotoclub “Focus�? Sibiu şi Fotoclub “Mărul�? Gura Humorului. Peste 7 manifestări expoziţionale au derulat în acest interval: Asociaţia Bucureştiul meu drag - Bucureşti şi Fotoclub “Ermellek�? Valea lui Mihai (8 manifestări),
- Cele mai active fotocluburi din România sunt: Fotoclubul “Mihai-Dan Călinescu�? Craiova (36 manifestări), Fotoclub “Helios�? Marghita şi Fotoclub “Arad�? (23 manifestări), Fotoclub “Tg. Mureş�? (20 manifestări, din care una internaţională),
- cele mai active organizaţii partenere ale AAFR sunt: Clubul Fotografic “Nufărul�? şi Asociaţia “Euro Foto Art�? din Oradea, care au organizat împreună în perioada anilor de raportare 82 de expoziţii naţionale şi internaţionale în Galeria “Euro Foto Art�?, ediţia a VII-a a Festivalului European de Fotografie, un salon naţional, 3 saloane internaţionale fără patronaj FIAP, 4 saloane nternaţionale cu patronaj FIAP, respectiv Reuniunea Internaţională a Artiştilor Fotografi din România şi China.
AAFR invită cu acest prilej organizaţiile partenere mai puţin active să-şi intensifice eforturile pentru a organiza măcar 2-3 manifestări expoziţionale într-un an.

Ştefan Tóth A.FIAP - preşedintele AAFR


Data: 11 Nov 2011
 • SALOANE FIAP
 • Macro Print
 • AME
 • vanzari
 • Fotofocus
 • De scris
 • Catalog Craiova