Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2
  • Album Badescu
  • Hanu


Flavian Savescu a fotografiat printre trestii

In data de 03.11.2016, Consiliul Judetean Dolj, Muzeului Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii, a vernisat expozitia de fotografie "Printre trestii" a artistului fotograf Flavian Savescu, evenimentul fiind patronat de Asociatia Artistilor Fotografi din Romania si de Societatea Romana de Arta Fotografica "DACICA". Expozitia cuprinde un numar de 50 lucrari, ilustrand universul pasarilor din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Cu ocazia evenimentului au luat cuvântul dl. dr. Aurelian Popescu, şeful Secţiei de Ştiintele Naturii, şi col.(r.) Mircea Anghel, preşedintele Societatii Române de Artă Fotografică "DACICA", din Craiova.
Dl. dr. Aurelian Popescu a facut o scurta prezentare a autorului, prezentare ce a cuprins istoricul activitatii fotografice si a tinut sa precizeze ca este cea mai importanta expozitie de fotografie de la deschiderea Sectiei de Stiintele Naturii, fiind o premiera pentru muzeu. De asemenea acesta a mentionat importanta prezentarii acestor specii atat pentru sectia pe care o conduce cat si pentru publicul craiovean si a evidentiat calitatea detaliilor din fotografii.
Dl. col.(r.) Mircea Anghel a inceput prin a explica faptul ca fotografia de natura este aceea prin care sunt fotografiate diverse specii in arealul propriu, natural si nu cea in care sunt fotografiate animale sau pasari in locurile in care sunt detinute in mod artificial; a aratat faptul ca o astfel de expozitie este o premiera nu doar pentru Muzeul Olteniei ci si pentru Craiova, pana in prezent nefiind vernisata o asemenea expozitie in acest oras. A aratat faptul ca Flavian Savescu este un artist aproape consacrat, care a mai expus la Craiova si care de-a lungul carierei sale a castigat premii si distinctii fotografice.
Autorul a inceput prin a spune ca se considera inainte de toate un fotograf de natura si ca este atras de acest gen de fotografie datorita dinamismului ei.
De asemenea a mentionat faptul ca fotografii de natura promoveaza locurile pe care le viziteaza si ca acestia renunta de multe ori la maretia spectacolului pentru a se concentra asupra celor cateva grade oferite de obiectivul aparatului de fotografiat pentru a aduce in fata publicului acele particele de suflet.
A precizat ca a fost fascinat de universul lacustru, de firea pasarilor pe care le-a intalnit in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, rezultatul acestei intalniri aflandu-se in fata publicului si a aratat ca natura trebuie respectata, in orice forma s-ar prezenta aceasta.
Foto: Foto Club Mihai Dan Calinescu - Anca RosuData: 07 Nov 2016
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Fotofocus
  • De scris