Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

 • Saloane FIAP
 • Distinctii FIAP
 • Contract Donatie
 • Fotografi acreditați in juriu
 • Cerere Patronaj AAFR
 • Servicii print


Detalii Documente AAFR | Hotărâri luate de Membrii Asociați ai AAFR 21.10.2020

Adunarea Generală a Membrilor Asociați ai AAFR a avut loc la Sinaia, în data de 21 octombrie 2020. Cu acest prilej participanții Eugen Negrea, Balasi Csaba și Nagy Lajos au semnat o serie de acte administrative   necesare bunei funcționări a AAFR, cum ar fi  documentele referitoare la Legea nr 129/11.06.2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.
A fost făcută o trecere în revistă a evenimentelor fotografice ale anului în curs, concluzia unanimă fiind că activitatea fotocluburilor românești a înregistrat un regres considerabil. În anul 2020 AAFR a organizat 2 saloane internaționale cu patronaj AAFR, Fotoclubul Varadinum Oradea a organizat 1 salon internațional având și patronaj AAFR, la fel ca fotocluburile Orizont din Sibiu și Foto Club Arad. O expoziție de grup a fost organizată la Deva de către Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni. Restul fotocluburilor nu au avut nici o activitate notabilă. 
Un fenomen recent apărut este cel al acordării de diplome sau titluri onorifice de către diferite entități, fenomen ce nu face altceva decât să demonetizeze însemnătatea unei distincții obținută pe valoarea recunoscută a creației fotografice.    
În cadrul întâlnirii de la Sinaia, Membrii Asociați au decis:
1.Începând cu data de 01.01.2021 se renunță la cotizația anuală a membrilor AAFR. Aceasta va fi inlocuită de un Contract de donație numit, Conform Art 1011 din Codul Civil, „dar manual”. Donația minimă este de 150 lei și 75 lei pentru pensionari și studenți. Un model de Contract de donație va fi trimis fiecărui membru AAFR considerat a merita apartenența la Asociația Artiștilor Fotografi din România. După semnarea și fotografierea lui, Contractul va fi returnat pe adresa eugen.negrea@aafro.ro după care se poate efectua plata in contul AAFR, cont afișat pe site-ul Asociației. 
2.Membrii AAFR beneficiază de gratuitate la cele 2 saloane internaționale organizate anual de AAFR, la acordarea Patronajului AAFR pentru saloane și expoziții de artă fotografică precum și la obținerea distincțiilor naționale.
3.Următorul termen limită pentru solicitarea distincțiilor FIAP trimise ofițerului de legătură  este 15 iunie 2021. În concordanță cu Regulamentul FIAP și procedura altor asociații europene, AAFR va solicita condiții suplimentare de natură artistică și financiară pentru a înainta dosarele de candidatură către FIAP.  Corectitudinea datelor înscrise în dosarului de candidatură revine exclusiv în sarcina solicitantului. Dacă FIAP respinge solicitarea unui candidat, el poate reveni asupra cererii sale după cel puțin 1 an, situație în care taxa plătită la FIAP nu este rambursabilă. În vederea alcătuirii dosarul pentru distincții FIAP, oricare dintre membrii asociați este disponibil pentru a acorda asistență.     
4.Patronajul AAFR se acordă gratuit membrilor AAFR in urma completării unei Cereri de patronaj. Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul AAFR   http://www.aafro.ro/documente-aafr/anexa-1--model-cerere-patronaj-aafr/
Nerespectarea cerințelor asumate prin semnarea Cererii de patronaj atrage după sine refuzul președintelui AAFR de a acorda Patronajul AAFR la edițiile următoare ale respectivului eveniment fotografic.
5.AAFR va acorda în ziua de 11 ianuarie a fiecărui an, cu ocazia Zilei Artei Fotografice din România, titlul de „Fotograful anului”. Vor fi nominalizați primii 10 artiști fotografi români care au obținut cel mai mare punctaj în urma participării la saloanele cu patronaj AAFR desfășurate în anul anterior. Artiștii fotografi clasați pe primele 3 locuri vor fi recompensați cu plachete de aur, argint și bronz. În vederea întocmirii clasamentului, se acordă 1 punct pentru fiecare acceptare și 3 puncte pentru un premiu.
6.Pentru a îmbunătăți activitatea AAFR, fiecare coleg este invitat să trimită pe adresa de mail eugen.negrea@aafro.ro propuneri de activități sau sugestii de corectare/ îmbunătățire/modificare a deciziilor luate de Membrii Asociați.   Invitația la dialog este valabilă și în modul telefonic, numărul de telefon al președintelui AAFR fiind 0722 568 926.       Înapoi la listă
 • Oameni si cai
 • Kenya
 • Revista Muzeul Bucuresti
 • Mircea Albu 1
 • Albu Mircea 2
 • Album Badescu
 • Australia
 • Hanu