Forgot Password
Newsletter
To receive our newsletter enter your e-mail

  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2
  • Album Badescu
  • Hanu


FIAP > Seara de gală la sediul Băncii Naţionale a României

Ediţia a III-a a Festivalului Naţional cu participare internaţională “Luna Fotografiei din România?, organizată de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România sub patronajul Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică s-a incheiat in data de 1 martie 2012 in Bucuresti, în sala „Mitiţă Constantinescu? a Băncii Naţionale a României. Deoarece acest proiect a beneficiat de co-finanţare din partea MPCN, conducerea AAFR a fost nevoita să accepte propunerea ca lansarea oficială a Festivalului să fie la data de 31 ianuarie 2012 (la Opera Maghiară din Cluj Napoca) iar închiderea oficială la data de 01 martie 2012 (la sediul central al BNR).
 În acest context, manifestările organizate intre 11-30 ianuarie sunt considerate programe derulate în preambulul Festivalului.
Ediţia a III-a a cuprins peste 50 de manifestări expoziţionale: expoziţii personale, de grup, de club, saloane naţionale şi internaţionale, spectacole de imagine şi sunet, proiecţii de digiporamă, ce au avut loc în diferite oraşe din România, respectiv în Israel, Serbia, Ucraina şi Ungaria. Cele mai mult programe au fost organizate de Asociaţia ArtImage din Cluj Napoca, sub conducerea artistului fotograf Mircea Albu.
La festivitatea de închidere a celei de-a III ediţii a Festivalului Naţional cu participare internaţională şi a Bicentenarului Carol Pop de Szathmari au participat, pe lângă un număr mare de iubitori ai artei fotografice, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional  Kelemen Hunor şi preşedintele AAFR artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP. Au mai participat reprezentanţi ai Direcţiei culturale a Ministerul Afacerilor Externe ale României, atasati diplomatici ai Ambasadelor Ucrainei, Poloniei şi Ungariei si reprezentanti ai mai multor fotocluburi din tara.
Guvernatorul BNR a salutat iniţiativa AAFR de a organiza acest eveniment la sediul Băncii si a prezentat noua moneda emisă de BNR (la propunerea AAFR), dedicată primului artist fotograf din România, Carol Pop de Szathmári iar ministrul Culturii Kelemen Hunor i-a felicitat pe autorii acestui amplu proiect. La randul sau  preşedintele AAFR a înmânat Guvernatorului Băncii şi ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la naşterea lui Szathmári Pap Károly - Carol Pop de Szathmári, câte o medalie jubiliară emisă de AAFR.
In cadrul simpoziunului stiintific care a urmat, criticul de artă  dr. Ramona Novicov  a prezentat comunicarea intitulată „Carol Pop de Szathmári contemporanul nostru? iar  Eugen Negrea, vicepreşedintele AAFR a subliniat „Caracterul european al lui Carol Pop de Szathmári?.
 După ce au vizionat expoziţia realizată din lucrările digitalizate ale artistului fotograf sărbătorit si fotografii originale (aflate în posesia colecţionarilor particulari), domnia sa fiind însoţit de către de preşedintele AAFR Ştefan Tóth A.FIAP, cei prezenti au luat parte la un cocktail oferit de Guvernatortul BNR. Expoziţia Szathmári Pap Károly - Carol Pop de Szathmári va rămâne deschisă până la sfârşitul anului.
În scurt timp va apare albumul editat de AAFR, cu sprijinul financiar al MCPN, în care vor fi prezentate evenimentele, care au fost organizate în cadrul ediţiei a III-a a Festivalului Naţionale „Luna Fotografiei din România?.(Asociaţia Artiştilor Fotografi din România )


Data: 04 Mar 2012
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Durans
  • De scris