Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • FCPA
  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2


Am sărbătorit 1 Decembrie în inima Europei

S-a întâmplat, minunată întâmplare, ca anul acesta să petrec 1 Decembrie în inima Europei, tocmai la Bruxelles. Și nu în Grande Place, acolo unde nu mai aveai loc să arunci un ac din cauza imensei invazii de turiști ci tocmai în Parlamentul Europei, alături de amicul Nic Hanu, adică mini-delegația Artiștilor Fotografi din România și de mai mulți iubitori de carte reuniți în Asociația Bibliotecarilor din România. Timp de 3 zile am stat la masa și pe timpul unui politician român de nivel european care, iată, nu a uitat nici de unde a plecat și nici de trăinicia cuvântului scris sau de forța fotografiei.
Am fost martor la un hearing, cum se zice în limbaj protocolar, dedicat luptei anti-corupție și am înțeles că, pretutindeni în țările europene, politica și afacerile nu fac bună înțelegere, ochiului dracului ademenind cu sârg chiar și pe cei mai tari de înger politicieni. Concluzia dezbaterii a fost rostită răspicat de la înalta tribună europeană, nu există nici o scuză pentru corupție și corupți, mesaj recepționat și transmis cu acuratețe de nenumărații jurnaliști străini prezenți la eveniment.
A doua zi, de dimineață, am avut doar un scurt răgaz să-l salutăm pe Manneken-Pis pentru că amabila noastră gazdă a avut bunăvoința să ne explice ce este Parlamentul European, care sunt cele 3 locuri de baștină ale sale, bugetul, structurile, competențele și obiectivele sale. Și multe, multe alte amănunte, cât să întelegem că meseria de politician european e treabă serioasă și deloc ușoară. Personal m-am simțit mai încrezător în viitor văzând că în inima Europei există un român care gândește și lucrează pentru mine, omul de rând.
Prânzul bine meritat l-a adus Adalgiza, ghidul nostru de nădejde, care ne-a împlinit, cu zâmbetul pe buze, toate mofturile noastre. Cu forțe proaspete, am avut onoarea unui tur al Parlamentului, în fapt un orașel alcătuit din mai multe clădiri ce adăpostesc toate cele de trebuință pentru ca politica bătrânului continent să urmeze cel mai drept și sigur drum.
Și undeva, pe la etajul trei al clădirii principale, acolo unde se fac și se desfac drumurile Parlamentului European, a venit momentul în care, ușor emoționați, i-am mulțumit gazdei nostre, europarlamentarul Monica Luisa Macovei, pentru amabila invitație și timpul pe care ni l-a acordat, i-am adresat urări de succes în anul care vine și putere de a duce la bun sfârșit proiectele la care lucrează.
֎ Eugen Negrea

Data: 05 Dec 2016
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Fotofocus
  • Varadinum
  • De scris