Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • IBIS


EU și CROAȚIA a fost sărbătorită la Reșița

Sâmbătă, 9 mai 2015, la Muzeul Banatului Montan din Reșița a fost vernisată expoziția de fotografii a artistului fotograf Eugen Negrea AFIAP, intitulată "EU și CROAȚIA". Evenimentul a fost posibil datorită membrilor Fotoclubului Banatul Montan care au asigurat în mod exemplar partea logistică și au marcat astfel începutul unei inițiative de a invita diferiți artiști fotografi să expună în una dintre sălile expoziționale aflate în inima Banatului.
Expoziția cuprinde o serie de fotografii color realizate în majoritatea orașelor croate astfel încât a rezultat o imagine de ansamblu cât mai completă a Croației, cea mai nouă membră a Uniunii Europene.
Gazda evenimentului, artistul fotograf Flavian Săvescu, președintele Fotoclubului Banatul Montan și Eugen Negrea, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din Romînia, au întâmpinat cu flori și bucurie pe cei doi oaspeți de onoare veniti să viziteze expoziția și anume doamna Daria Krstičević, secretar de stat pentru croații de pretutindeni, care a trecut cu eleganță atât peste oboseala venirii direct de la Zagreb cât și peste rigorile unui program oficial extrem de dens și Excelența Sa doamna Andrea Gustović – Ercegovac, ambasadorul Croației în Romania, alături de care s-au aflat oficiali croați și membri ai Ambasadei Croatiei.
Cuvântările susținute de cei doi înalți oficiali croați dar și de gazdele române au avut un numitor comun: este în interesul celor două țări intensificarea colaborării pe multiple planuri, inclusiv pe plan cultural, iar fotografia este un ambasador excelent și eficient de a face cunoscute frumusețile și tradițiile Croației și României.
Desfășurată sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România, autorul expoziției "EU și CROAȚIA" mulțumește sponsorilor Best Western Rogge din Reșița, Cofetăriei WoW și Make-up Artist Bulinuța.
( Foto Ruxandra Negrea )

Data: 11 May 2015
  • SALOANE FIAP
  • florenta
  • Fotofocus
  • De scris
  • AME