Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

 • Mircea Albu 1
 • Albu Mircea 2
 • Album Badescu
 • Hanu


Flavian Savescu expune la Arad

Asociaţia Foto Club Pro Arad şi Asociaţia Foto Club Banatul Montan a vernisat în data de 01.09.2016 la sala Clio din Arad, cu sprijinul Complexului Muzeal din Arad, expoziţia "Emoţii şi contraste" a artistului fotograf Flavian Savescu, evenimentul fiind patronat de Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.
Expoziţia cuprinde un număr de 50 lucrări, în totalitate peisaje.
Cu ocazia evenimentului au luat cuvântul dl. Nelu Scripciuc, preşedinte al Asociaţiei Foto Club Pro Arad, dl. Nicolae Dumitru Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest Reşiţa, precum şi dl. Andrei Ando, Director General West TV.
Dl. Scripciuc a ţinut să îi ureze bun venit autorului şi a precizat că acesta vernisează după alţi câţiva membrii consacraţi ai clubului, vernisaje care au avut loc şi care au fost organizate de Foto Club Pro Arad.
Dl. Nicolae Dumitru Vlădulescu a ţinut să precizeze că: "Ce aş vrea să vorbesc astăzi nu este despre fotografia lui Savescu în sine ci despre actul clişeului de imagine din viaţa noastră. De când ne naştem prin faţă ni se perindă miliarde de imagini. Dacă faceţi această asociaţie între imaginea pe care o vedem zilnic în fiecare milisecundă şi cu imaginile de pe perete vom constata cât de săraci suntem, cât de mult am vrea să cuprindem şi să vă arătăm, din punctul nostru de vedere, al fotografului, ce înseamnă o imagine, ce înseamnă un clişeu.
Ce a făcut Savescu aici, a adunat un pumn de imagini, un pumn de lucruri care l-au marcat şi pe care punându-le pe perete ne-a spus că aşa trăim noi!"
Acesta a mai arătat faptul că fotografia nu se mai ocupă de imagine ci ea este un concept, un concept în care mesajul este esential, acesta fiind universal.
Dl. Andrei Ando a precizat că l-a cunoscut pe autor" în celălalt capăt al lumii, în China. Cred că în acesta se îngemănează vocaţia şi aspiraţia. Cred că a ajuns la un nivel admirabil. Până la urmă nu face altceva decât să se constituie într-o reclamă foarte bună a ceea ce are România de oferit, o ţară la care foarte des ne raportăm critic, o ţară la care foarte des ne raportăm negativ dar este o ţară în care trăim în mijlocul unor frumuseţi pe care de multe ori, apăsaţi de probleme cotidiene, refuzăm sau omitem să le observăm. Aici este vorba de o avalanşă a frumosului, a spectaculosului, alături de care trebuie să ne deprindem să trăim cu mai multă poftă de viaţă."
Autorul a spus că se consideră înainte de toate un fotograf de peisaj, fotografiile expuse reprezintă locuri emblematice pentru ceea ce înseamnă zona Banatului Montan şi că este o mare onoare că expune în Arad.
Expoziţia mai poate fi vizionată până în data de 11.09.2016.
( Foto: Călin Andra și Petru Dalea)

Data: 04 Sep 2016
 • SALOANE FIAP
 • Macro Print
 • AME
 • vanzari
 • Fotofocus
 • De scris
 • Catalog Craiova