Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2
  • Album Badescu
  • Hanu


Marius Romilă vernisează ” Poiana cu Schit”

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu artistul fotograf ieșean Marius ROMILA organizează expoziția «POIANA CU SCHIT» în Turnul GOLIA, în perioada
30 septembrie-04 noiembrie 2015. Expoziţia cuprinde un număr de 55 fotografii cu imagini din Poiana cu Schit , aflată lânga Iași, în zona Barnova-Repedea.
Fotografiile prezente în expoziție surprind imaginile unor sculpturi masive ce au fost realizate în cadrul unicei tabere de sculptură din Moldova din perioada 1986-1988 , de mari artiști români , precum și imaginile schitului ridicat acolo în vremea voievodului moldovean Alexandru cel Bun. Imaginile ne arată un loc deosebit de lângă Iași, nepus în valoare, ba mai mult , chiar neștiut, un loc ce pare părăsit și uitat.
Expoziția este un manifest artistic care dorește să aducă în atenția publică acele opere de artă cvasineștiute al căror mesaj artistic se pierde în uitare și degradare , precum și acel schit părăsit , parte a istoriei noastre locale, schit care ar putea fi restaurat sau măcar conservat, manifest care propune și cere publicului o atitudine, este un strigăt de revoltă și un apel la solidaritate în fața uitării și ignoranței față de statutul istoric de capitală a Moldovei , dar și față de statutul de capitală culturală europeană pe care ni-l dorim.
Vernisajul expoziției fotografice «POIANA CU SCHIT» are loc miercuri, 30 septembrie 2015, ora 17, în Turnul Golia, et.I.
Organizatorul expoziției, Asociația Centrul de Promovare Turistică Iași a realizat și un album cu fotografiile din expoziție , dar și cu 2 imagini ale Turnului Golia și ale Mănăstirii Golia (al căror autor este tot Marius Romila) , din dorința de a realiza o antiteză între opere de artă și monumente degradate și monumente restaurate și puse în valoare.
Golia, un monument restaurat și valorificat din punct de vedere turistic gazduiește și aduce în fața publicului imagini de monumente surori din Iași , care nu au avut același noroc și care se află în situația de a se pierde în ceața timpului și nepăsării.
Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea CONSERVARE. Persoane de contact: 1)Carmen CHIORCEA – Director Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași . E-mail: office@iasi-info.ro, Telefon: 0332/408.548, 0743/899.218.

Data: 30 Sep 2015
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Fotofocus
  • De scris