Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2
  • Album Badescu
  • Hanu


Roman Fest Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Prima ediție a Roman Fest Ulpia Traiana Sarmizegetusa – In memoriam Dorin Alicu s-a desfășurat în perioada 29 – 31 iulie 2016. Și-a propus, prin intermediul reenactorilor Asociației Terra Dacica Aeterna, cel mai experimentat și mai mare grup de reconstituire istorică din România, să însuflețească locul în care, odinioară, se afla capitala Daciei Romane.
După deschiderea oficială ce a avut loc vineri, 29 iulie, la Hațeg, în inima Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, istoria romanilor a putut fi retrăită, timp de două zile (30 și 31 iulie), în situl arheologic de la Sarmizegetusa, printre corturi dacice și romane, tabere civile și militare, ateliere de meșteșuguri antice (ceramică, fierărie, pielărie, țesătorie, metaloplastie, prelucrare os și lemn, medicină, mozaic antic, inginerie antică, pictură pe lemn, sculptură în piatră), jocuri și demonstrații de luptă.
Evenimentul a fost dedicat memoriei arheologului clujean Dorin Alicu, de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, care și-a dedicat întreaga carieră profesională cercetărilor în cadrul sitului roman de la Sarmizegetusa.
Cu ocazia acestui festival, în data de 30 iulie, membrii ai Foto Clubului Banatul Montan și ai Foto Clubului Pro Arad s-au aflat în mijlocul acestor pasionați de istorie, surprizând momente din viața dacilor precum și din momentele trăite de cuceritorii romani.
Prin intermediul fotografiilor puteți lua contact cu momente din ceremonia de întemeiere a Coloniei Ulpia Traiana Sarmizegetusa, prezentată de Prof. Dr. Alexandru Diaconescu, alături de reenactorii antici; amfiteatrul roman, prezentarea structurii unei legiuni romane, demonstrații militare, demonstrații de artilerie antică, tabără antică, ateliere cu publicul.
Tot ce am trăit în tabăra organizată de Asociația Terra Dacica Aeterna ne-a încredințat că membrii acesteia pun pasiune în reconstituirea istoriei și identității naționale.
Pe lângă întâlnirea cu istoria am putut savura din bucatele tradiționale dacice, pregătite de membrii Asociației Terra Dacica Aeterna, cum ar fi pâinea proaspătă, brânza cu mirodenii, măsline în miere, pâine prăjită cu untură și usturoi și puiul cu salvie și smântână, pregătite chiar în situl arheologic.
Din ce am aflat de la conducerea asociației și de la unii membrii, Terra Dacica Aeterna este prima asociatie din Romania care se ocupa cu reenactment-ul legat de perioada antica, o modalitate prin care istoria este retraita, prin confectionarea de imbracaminte, arme, unelte, propunându-și prezentarea istoriei antice care a avut loc pe teritoriul Romaniei, asociatia fiind prezentă in peste 100 de manifestari legate de prezentarea istoriei antice de pe acest teritoriu."
 

Data: 31 Jul 2016
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Fotofocus
  • De scris