Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • FCPA
  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2


Detalii Membru | Grigore Roibu

Grigore Roibu Scurta descriere :Imaginea este un mijloc de comunicare vizuală cu o mare capacitate de a stârni emoții. Fotografia ocupă un loc infim în industria contemporană de producere a imaginii. Ea pleacă de la o experiență vizuală, întâlnirea cu un subiect, o experiență care ne dezvăluie o artă supusă invenției, o unealtă în înțelegerea vieții.
„Puterea” fotografiei rezidă din faptul că imaginea fotografică nu surprinde realitatea, ci este o interpretare a ei, dar, de fiecare dată se angajează, ca în fiecare cadru, să caute momentele efemere ale vieții, semnele ce devin mărturisiri ale unei clipe care stă dincolo de cuvinte.


Iubirea pentru fotografie mi-a fost transmisă de tatăl meu. Când eram copil îmi plăcea să mă joc cu aparatul de fotografiat. În camera obscură făceam experimente. Am urmat în facultate un curs de 3 ani de artă fotografică şi am lucrat în cadrul mai multor televiziuni și ziare locale.

Posibilităţile fotografiei, în înțelesul ei de imagine tehnică, sunt infinite. Ea poate fi supusă unor extensii, renovări şi reconfigurări pentru a deveni o stare a imaginarului ce se află în parteneriat cu arta. Maniera unui discurs plastic ține de felul cum punem în relație opera și gestul artistic. Prin intermediul fotografiei încerc să înțeleg lumea și oamenii din jurul meu. Fotografia, pentru mine, este o manieră de a gândi și de a mă exprima prin intermediul imaginii.

1997 - absolvent al Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, specializarea ceramică-sticlă.
1993 - 1996 cursul Tehnici foto, în cadrul Academiei de Artă „Ioan Andreescu” Cluj. Din 2007 membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România şi din 2014 membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România.
2017 președinte al Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni (AAFH).
Profesor la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva.
Activitatea foto :Distincții: A.FIAP, E.AAFR.
Începând cu anul 1994, participă la expoziții de artă, cu lucrări de fotografie, ceramică, instalație și pictură. Are 10 expoziții personale și este membru în juriul a mai multor concursuri de fotografie. Participă regulat la saloanele patronate de FIAP și AAFR unde a obținut peste 40 de premii.
Este invitat ca lector în cadrul workshop-urilor de fotografie fiind organizator și curator al celui mai reprezentativ salon de fotografie hunedoreană, intitulat „ÎnSEMNE fotografice”.
Din ianuarie 2014 este inițiator al Atelierului de fotografie, grup de dialog şi educație non-formală în domeniul artelor vizuale.
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Fotofocus
  • Varadinum
  • De scris