Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • IBIS


Detalii Membru | TARQUINIUS VADEANU

TARQUINIUS VADEANU Scurta descriere :Tarquinius-Vasile VADEANU, de profesie Inginer de sistem informatic. Absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii Bucuresti (1981), master in Implementarea si Managementul Sistemelor Informatice (2005-2007). Experienta didactica de peste 15 ani la nivel liceal si postliceal (profesor, diriginte, lector). Activ si in zona ONG in sectorul managementului de proiect si financiar. Initiator al unui proiect de transfer de cunostinte foto spre tinerii braileni, lector cursuri si workshop-uri de fotografie. Organizator si Manager al Salonului International de Arta Fotografica Danubius “Best of CF”, Braila, Romania (3 editii derulate, incepand cu 2013, editia a IV-a, 2016, in pregatire)
Activitatea foto :Capturez imagini de la varsta de 15 ani (deci, de mai bine de 40 de ani), din epoca „celuloidului”, a camerelor Smena si Zenit, a aparatelor de marit Crokus, etc.
La începuturi, am abordat in special fotografia speologica, obtinand premii si distinctii la concursurile de profil (Speo Sport, Speo Arta). Totodata, fotografii din lumea endo si exo-carstului mi-au fost publicate in diverse lucrari si articole de specialitate (Buletinul FRS, Buletinul CSER, Buletinele Speo-Arta). In aceasta perioada am avut privilegiul de a face ture foto de pestera si de a lucra cu maestrul fotograf Cristian Lascu.
Dupa 1994 am abordat in special fotografia de peisaj si reportaj, realizand albume foto despre Parcurile Naturale Balta Mica a Brailei si Muntii Macinului, precum si ilustratii in diverse proiectele si publicatii.
Din 2010 lucrez cu un DSLR Nikon (D5000) la care am adaugat obiective in plaja focala 18 – 300 mm (2 x Nikkor, Tamron), un Blitz Nissin Di622, masuta si lampi pentru fotografia de produs si diverse alte accesorii necesare in fotografie.
Insertia in „digital” am facut-o prin cursuri si workshop-uri sustinute de maestrii Marek Czarnecki si Florin Crisan iar in spatiul public postez pe www.comunitatefoto.ro cu username Tarquinius.
Data fiind experienta acumulata in domeniul fotografiei precum si experienta didactica acumulata de-a lungul carierei profesionale, in anul 2011 am demarat un proiect prin care urmaresc sa trezesc dragostea pentru fotografie si sa transfer cat mai multe cunostinte din domeniul foto, tinerilor din municipiul si judetul Braila, sustinand cursuri complete de initiere in fotografie (Aparatura si accesorii, Capturarea imaginii, Lumina, Cromatica, Estetica si compozitie, Creativitate), in romana si engleza, pentru tinerii liceeni si pentru voluntarii romani si straini care activeaza in Braila.
Incepand din iarna 2012-2013 organizez, din postura de Manager salon, Salonului International de Arta Fotografica Danubius “Best of CF”, Braila, Romania, ajuns in 2016 la a IV-a editie.
  • SALOANE FIAP
  • Fotofocus
  • De scris
  • AME