Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

 • Mircea Albu 1
 • Albu Mircea 2
 • Album Badescu
 • Hanu


Detalii Membru | Stefan Toth

Stefan Toth Scurta descriere :Membru AAFR din anul 1964
Activitatea foto :- Pasiunea lui pentru fotografie a început din fragedă copilărie, în anul 1964.
- Este fondatorul celui mai reprezentativ fotoclub din România: Clubul Fotografic Nufărul din Oradea (1976) şi preşedintele acestuia, de la înfiinţare până în prezent (35 de ani).
- A devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), în anul 1967.
- Distins cu titlul de artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (A.FIAP), în anul 1978.
- În anul 2007, a fost ales preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, care şi-a mutat sediul, după alegerea sa în această funcţie, din Bucureşti, la Oradea.
- Este fondatorul Galeriei Foto Art din Oradea (1990), devenită Galeria Euro Foto Art (din anul 2009), al cărei director este şi în prezent, în care au fost vernisate la intervale de 2 - 3 săptămâni, peste 400 de expoziţii, ale artiştilor fotografi din toate colţurile lumii.
- Este iniţiatorul şi directorul Reuniunii Europene a Artiştilor Fotografi, care, din anul 2006, a preluat denumirea de Festivalul European de Fotografie şi care, în anul 2008, s-a aflat la cea de-a VII-a ediţie.
- Este iniţiatorul Bienalelor Mondiale de Artă Fotografică Premfoto, organizate sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, Societăţii Americane de Fotografie, AAFR şi Primăriei Municipiului Oradea, care în anul 2011, se va afla la cea de-a XI-a ediţie.
- A participat în mai multe jurii ale saloanelor naţionale şi internaţionale de artă fotografică, în Germania, România, Ungaria, Turcia şi Ucraina.
- Este membru de onoare al mai multor fotocluburi din România, precum şi din Brazilia, Pakistan, Japonia, Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria.
- Până în prezent, a avut peste 80 de expoziţii personale, organizate în multe galerii din Europa, precum şi în China (Jiaozuo - 2002), Brazilia ( Indaial - 2004) şi în Japonia (Kyoto - 2005 şi Matsuyama - 2007), China (Lhasa - 2007), Republica Corea (Jeonju - 2011).
- Cu lucrările sale, a participat, în cadrul colecţiei reprezentative a Clubului Fotografic Nufărul, intitulată Paşi în lumină, în peste 120 galerii din Europa, Asia, Noua Zeelandă şi America de Sud.
- Juriile naţionale şi internaţionale, i-au acceptat lucrările sale, la nenumărate saloane organizate în România şi diferite zone ale lumii, multe dintre acestea fiind premiate.
- În 2004 şi 2006, a primit distincţia, din partea Primăriei Municipiului Oradea şi Consiliului Local Oradea, cu Premiul de excelenţă, distincţie iniţiată sub genericul Ambasadorul Anului, ca recunoaştere a activităţii sale manageriale şi artistice internaţionale, iar în anul 2006 cu Medalia de onoare a Primăriei Municipiului Oradea.
- În anul 2008, a fondat Asociaţia Euro Foto Art din Oradea, menită să promoveze arta fotografică europeană, organizaţie care, din anul 2009, a preluat administrarea Galeriei Euro Foto Art, fondate în anul 1990, care în luna august, s-a mutat într-un nou sediu. Din anul 2010, această asociaţie organizează anual Saloanele internaţionale Eurofotoart, vernisate cu ocazia Zilei Europei.
 • SALOANE FIAP
 • Macro Print
 • AME
 • vanzari
 • Durans
 • De scris