Am uitat parola
Newsletter
Pentru a primi ultimele noutati introduceti adresa de e-mail

  • Mircea Albu 1
  • Albu Mircea 2
  • Album Badescu
  • Hanu


Africa > Egipt > Concursul Internaţional de Fotografie Egipt 2012

Recent a fost organizat în Cairo Egipt, Concursul Internaţional de Fotografie Egipt 2012, organizat de către  Asoociaţia Fotografilor Egipteni (EPA), Ministerul Culturii din Egipt, şi Uniunea Internaţională a Fotografilor Independenţi (IFPU), sub patronajul Societăţii Americane de Fotografie (PSA). În juriul acestui prestigios salon de fotografie au fost co-optaţi şapte artişti fotografi de prestigiu din şase ţări: Egipt, Malta, SUA, Hong Kong, Italia şi România. Din România a participat artistul fotograf lector univ. Dr. Teodor Radu Pantea EFIAP/s, iar jurizarea s-a făcut online.
La salon au participat 3621 artişti fotografi din 103 ţări cu un număr total de 9363 fotografii iar colecţia de fotografii selecţionate a fost una de înalt nivel artistic, făcând obiectul unui catalog de o calitate deosebită.
Având în vedere faptul că România s-a clasat pe locul al doilea după Egipt ca număr de participanţi şi de acceptări, Dr. Teodor Radu Pantea a fost invitat de către Ministerul Culturii din Egipt la ceremonia de deschidere a salonului şi la festivitatea de decernare a premiilor, vizita la Cairo durând o săptămâna 17 - 23 decembie a. c. Ceremonia s-a desfaşurat pe data de 22 decembrie în sala de festivităţi din cadrul Future University in Egypt.
Cu o zi înainte, artistul fotograf român a fost solicitat sa ţină o conferinţă de fotografie pe tema „Fotografia stradală? în cadrul Asoociaţiei Fotografilor Egipteni (EPA), ocazie cu care i-a fost decernată o placheta onorifică. Tot cu ocazia vizitei în Cairo, Dr. Teodor Radu Pantea a fost desemnat ca reprezentant pentru România şi Europa al prestigioasei Uniuni Internaţionale a Fotografilor Independenţi (International Freelance Photographer Union) (IFPU), care va fi mediatizată în scurt timp, dând posibilitate de-a adera artiştilor fotografi români (www.IFPU.org).
Cu ocazia călătorii în Egipt (a doua din acest an) artistul fotograf orădean a realizat cca. 2500 de fotografii, multe dintre ele în vestita piaţă Tahrir, din care v-a realiza mai multe proiecte şi serii tematice, materilizate apoi în expoziţii personale.
Având în vedere ca acesta aeste primul material din acest an despre activitatea cunoscutului artist fotograf român, acesta profită de ocazie pentru a ura un an nou fericit tuturor colegilor şi mai ales noii conduceri a AAFR, despre care îşi exprima convingerea că va da o nouă calitate activităţii de promovare a artei fotografice din România şi a valorilor ei autentice.Data: 03 Jan 2013
  • SALOANE FIAP
  • Macro Print
  • AME
  • vanzari
  • Fotofocus
  • De scris